Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Düğün-Nikah Hazırlıkları Volume -8- "Duvak Seçimi"

Aslında çok kolaymış gibi görünse de Bir gelinliğin tarzını belirleyen modeliyse, o tarzı tamamlayarak hazır hale getiren duvaktır.Tüm gelinlerin tecrübesiz olduğunu varsayarsak seçim yapmak tam bir kabus. Ben ki "gelinliğimin küpüründen uçlara ekleyin" diyerekten prova sonunda duvağımı görüp sinirden çatlamış bir insanım. Küpürün en uç kısımlarında bilenler ya da öğrenecek olanlar için dalgalar olur. İşte ben o dalgalardan beklerken karşıma şöyle bir manzara çıktı. Küpür ortasında ki malzemeden almış düz tül etrafına döşemiş bu akıllılar. Tabi ben 2 prova sessiz kalınca kaprisin yerini bulmuşken kaçırmadım ve baya söylendim. Her neyse böyle bir durumla karşılaşmamak adına duvağınızın nasıl hazırlanacağını iyi konuşun küpürü modeli siz seçin. Ve bu ipuçlarıma kulak verin derim... :)

Renk uyumuna dikkat edin!
Gelinliğinizin tonu beyaz ya da kırık beyaz olabilir, duvağınızı da aynı tonda seçmeye özen gösterin. Beyaz renklerin hepsi aynı gibi görünse de ara tonları arasında ciddi fark olur. 
Boyuna dikkat edin!
Duvağınızın boyunu gelinliğinizin modeline göre belirleyin. Kısa ya da deniz kızı modelleri için kısa, uzun ve kabarık modeller için de uzun duvak tercih edin. 
Detaylara dikkat edin!
Dantel gibi detaylara dikkat edin dümdüz saten bir gelinliği hareketlensin diye dantelli bir duvakla kullanmayın. Gelinliğinizle bütünlük yaratmaya çalışın. Yine bu konuda gelinliğinizi aldığınız yerdeki danışmanların tavsiyelerini dinlemeniz en doğrusu olacaktır.
Takma şekline dikkat edin!
Saçınız topuz ise duvağınızı topuzun altından takarak daha şık görünün. Saçlarınızı salık bırakıyorsanız duvağınızı tepeden takarak sıradan bir saç imajından kurtulun. Eğer taç kullanıyorsanız duvağınızı mümkün olduğunca sade bir model seçerek alttan takın.
Yedek duvak yaptırın!
Duvağınız uzunsa, kısa bir yedek duvak yaptırın ve gecenin ilerleyen saatlerinde daha rahat hareket etmek için duvağınızı kısa olanla değiştirin.

Şimdi gelin sizin için seçtiğim modellere bakalım.
İsterseniz arkanızda isimlerinizin baş harfini iz olarak bırakabileceğiniz bir detay kullanabilirsiniz.Nasıl mı? İşte bu resimde ki gibi;
Balerin topuzu yaptıracak olanlar;

Vintage sevenler için;
Gösterişli olsun diyenler;
Kısa saçlılar için;
Kraliçe stili;
Sevgiler,
S.

Not:Fotoğraflar şahsıma aittir izinsiz hiçbir yerde kullanılamaz.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hepsi çok güzel eline sağlık.

reyhane dedi ki...

Vintage olanlar da hoş..

designbyD dedi ki...

kendi düğün arifemde ne çok araştırmıştım ben de.Çok keyifli süreçler.Allah içine sindirsin canımcım:*