Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Düğün-Nikah Hazırlıkları Volume -1-

Evlenme hazırlığında olan, düğün tarihini alan, nişanını yeni yapan,kız evinden istenen, duvak altında prenses gibi parlayacak olan tüm gelin adaylarımıza merhaba...
Gelen istekler üzerine "gelin hazırlıkları" postlarımı erkenden hazırlamaya karar verdim. Bugün itibariyle düğün-nikah günüme tam 80 gün kalmış durumda. 
Öncelikle gelinlerin kır düğünümü, iç mekan mı, dış mekan mı? lokasyona karar vermeleri ve bir konsept belirlemeleri çok önemli. Açıkcası 1 sene öncesinden hazırlığa başla diyenler oldu ancak alakası yokmuş. Yaşayınca anlıyor insan. Daha rahat hazırlık yapacağınızı düşünseniz de aile fertlerinin düşünceleri arasında oluşacak zıtlıklar için uzun süreler her zaman çiftler için daha yıpratıcı oluyor. Bu nedenle ben 4 ay öncesinden hazırlıklara başladım. İlk 1 ayım bitti ve kendime şöyle bir liste hazırladım;
-Belirlediğiniz tarihten 3,5 ay önce nikah tarihini ve yerini belirleyip başvurunuzu yapın. Farklı illerde yaşayanlar için ikametgah problemleri çıkıyor. Testler yaptırmanız gerekiyor. Son anda bunları yaptırmanız mümkün değil o yüzden en geç 3 ay ideal bir süre.
-Düğün alanı: Belirlediğiniz tarihe göre yağmurun olup olmadığını düşünerek kapalı-açık alan bir arada olan yerleri düşünebilirsiniz. Yagmur yağdığında kapalı alana geçmek avantajlı bir durum olduğu için biz böyle bir yer seçtik... 
-Beyaz eşyaların markasını belirleyin,kullananlardan fikirlerini alın. Bayisi olan ve eve servisi olan bir marka seçin.
-Müzik listesi: Henüz hazır değil, ilk dans şarkınızı damat adayı ile seçin gerisine istek parçası olmadığı sürece karışmıyorlar zaten :) Pasta kesilirken çalacak olan şarkının eğlenceli olmasına dikkat edin. İlk dansınız için dans kursuna gitmek isteyen çiftler dans hocaları ile güzel bir koreografi hazırlayabilir. 
-Girişte gelenlerin sıkılmaması adına resimleriniz den oluşan bir video hazırlayıp slayt şeklinde sunabilirsiniz. Böylece konuklar nikahı beklerken sıkılmazlar. Biz 8 senedir beraber olduğumuz için beraber büyüdüğümüzü gösteren bir slayt hazırlamayı düşündük.
-Düğün fotoğrafı ve videosu isteyip istemediğinize karar verin. Piyasada ki kaliteli fotoğrafçıları araştırın. Çekimlerine bakın ve mutlaka yerinde albümleri inceleyerek karar verin. (daha sonra bunu anlatan bir post yayınlanacak)
-Fotoğraf ve video çekiminde olmasını istediğiniz yakın arkadaş ve dostlarınızı belirleyin. Sonradan hayrı olmayacağınıza inandığınız kimseyi albümünüzde yer verip yıllar sonra "ay gudubet suratlı o da burdaymış!" demek istemezsiniz. (daha sonra bunu anlatan bir post yayınlanacak)
-Kına gecesi: 1 günlük bir eğlence için ben masrafa gerek yok diye düşünüp klasik bordo bir bindallı aldım.O kadar :D 
-Bekarlığa veda partiniz için arkadaş listesi hazırlayın.Sizi mutlu edemeyecek insanları gönlü olsun diye asla çağırmayın o gün sizin geceniz! unutmayın. (daha sonra bunu anlatan bir post yayınlanacak)
-Ev dekorasyonunu ve odanın renklerini,temalarını belirle (alldecor ve evim dergisinden begendiğim ürünlerin resimlerini keserek biriktirdim.) 
-Oturacağınız evin lokasyonu,kira bedelini, kaç artı kaç istediğinizi belirleyin. (iş yerinize yakınlığı, gidip gelme açısından avantajları düşünün) mutlaka bir fiyat araştırması yapın. Bu konuda hürriyet,sahibinden.com'da uzunca bir zaman harcadık ki biz hala bulamadık. 2+1 çocuk olmadığı için biz yeni evliler için ideal olduğunu düşünüyorum. Site de olması, doğalgazlı ve evin ışık alması başlıca önemli kısımlar... 
-Gelinlik seçimi; İnanın bana gelinlik dergilerine verilen paralar gereksiz.Dergiler de o kadar lükse kaçıyorlar ki yapamayacağınız şeylerin hayalini kurarak öldürdüğünüz vakitte hem siz üzülüyorsunuz hem de istediğinizin ne olduğunu belirleyemeyip kararsız kalıyorsunuz. Dergileri atın çöpe. Oturun ve ne istediğinizi kendiniz belirleyin. Herşey hayal gücünüze kalmış :) 
-Düğün gecesi öncesi spamı, gelin hamamı mı, masajmı yaptırmak istediğinize karar verin ve  yerinden randevu alın.
-Damatlık: İnanın bana en kolay kısım biz Vakko'dan başladık ki burada takımlar 52 bedenden başlıyormuş. Damat tween gereksiz pahalı ve dandikti. Hatemoğlu (papyon çeşitleri çok) ve Altınyıldız(Kuşak kısmında çok başarılı) Beymen beklentilerimizi karşıladı...
-Davetiye ve nikah şekerini konuklara dağıtacağınız için ayarında bir seçim yapın derim. Konuk sayısına göre aile üzerinden adet belirleyin belirlli bir bütçe çıkarın ve ona göre seçiminizi yapın. 

Unutmayın kusursuz düğün yoktur önemli olan o günü ne kadar mutlu geçirdiğinizdir...
Şimdilik bu kadar... daha sonra yararlandığım siteleri sizinle fotoğraflı olarak paylaşacağım. Takipte kalın...
Sevgiler,
S.

not:Düşünceleriniz ve önerileriniz varsa lütfen yorum atmaktan çekinmeyin... 


6 yorum:

Unknown dedi ki...

ayy süper bi yazı :D

DECO☆deniquo dedi ki...

pinterest pinterest! en büyük önerim pinterest! Gelin değilim, ölümüne nedimeyim ama o da saylanır di mi :)

diyorum ki pinterest ve elinden diy gelen, organizasyon yeteneği güçlü, takım çalışmasına yatkın, prezentabl nedimeler bu işin püf noktası :P

Unknown dedi ki...

heyy listene kurban, bende hemen hemen aynısını çıkarmıştım :D ama biz arkadaşın damatlığını Damat Tween'den düşünüyorduk sanırım şimdi adres değişikliği olacak, sağol bebiş zaman kaybetmedik sayende ;)

wantthefashion dedi ki...

cansu selin: teşekkürler cansucum devamı gelecek...

deco deniquo:tabi ki ama orda o kadar çok resim var ki bir müddet sonra bakmak yoruyor insanı o yüzden tercih etmedim. ama evet güzel dıy projeleri var :)

merve:karışık gibi biraz ama bitmiyorki işler tatlım . işinizi kolaylaştırdıgıma sevindim :)

kendinin ruh doktoru dedi ki...

eee benim de böyle bir yazıya ihtiyacım vardı :)

N. dedi ki...

Mail attım Sedef Hanım bakmanızı rica ederim.
Nazile