Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Doktor Balıklar İş Başında...

 Bugün rahatlamak, biraz kendime zaman ayırmak ve yeni şeyler keşfetmek adına Dr. Fish'i denemeye karar verdim. Normal zamanlarda sağlıksız olması açısından manikür ve pedikürü tercih etmiyorum. Şimdilerde de yurtdışında hijyensiz olması açısından manikür ve pedikürün yasaklandığını biliyor muydunuz? Artık insanlar bu doğa harikası doktor balıklardan faydalanıyor...
Peki neler yaşadım, neler öğrendim?
Today  ı went "Dr.Fish" for relax a little spare time to myself and to discover new things.In normal times, I do not prefer a manicure and pedicure. Because unhealthy, painful, is not hygienic. And did you know? manicures and pedicures have been banned in Europe. Now, people taking advantage of this natural wonder, doctor fish.

So what I've had, what did I learn? please watch this video ; link
Best Regards...




Peki nedir bu Dr.Fish (Doktor Balıklar) -“Garra Rufa” cinsi balıklar ?
Ülkemizde henüz pek bilinmeyen ancak birçok ülkede yaygın olan “Fish Spa” ile halk arasında “doktor balıklar” olarak bilinen “Garra Rufa” cinsi balıklar, insan vücudundaki ölü ve gevşek deriyi emerek besleniyorlar. Akvaryumlara el veya ayaklar daldırıldığı anda insan vücuduna üşüşen balıklar, mikro masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırıyor,peeling yapıyor ve cildin yenilenmesini sağlıyor. Dr. Fish Spa Balık Pedikürü salonu sahibi Turan Ovnamak balıkların salgıladığı ve iyileştirici özelliği olan DİATHANOL denilen maddenin, balıkların kendi ortamında doğal bir enzim oluşturduğunu ve bu enzimin sedef, mantar,nasır ve egzamayı iyileştirdiğinin tıbbi olarak kanıtlandığını belirtti. Kendisi hakkında ki haberi bu linkten ve bu linkten okuyabilirsiniz.
Hijyenik midir?
Sistem hijyenik olması açısından saatte 8 kata kadar filtreden ve sterilizeden geçer. Yani balıklar hastalık bulaştırmaz ve temizdir.
Yapmanız gerekenler...Tedavi öncesi el ayaklar yıkanır. Daha sonra akvaryuma el ya da ayaklarınızı sokup tek yapmanız gereken rahatlamak. Zaten öyle çabuk üşüşüyorlar ki onları izlemek bile ayrı bir keyif verici. Tek hissettiğiniz teninizde ki karıncalanma ile kan akışınızın hızlandığı. Yüzünüzde dahi bir gülme hissi geliyor. Daha öncesinde ayak masajını denemiştim ama bu derece memnun kalmamıştım. Hemde sadece 10 dk'mı ayırmam yeterli oldu.
İzmir’de “doktor balıklar” diye bilinen balıklarla masaj ve pedikür hizmeti sunan Spa salonu Agora Mağazası'nın karşısında...
Not: 6 seans giderseniz topladığınız kupon ile 7. seans bedavaya geliyor... ki fiyatlar maniküre ve pediküre verdiğinizden çok daha uygun...


Bugünlük bu kadar... dilerim her günümüz bir yeniliği keşfedecek kadar uzun ve sağlıklı olur...
Sevgiler,
S.

3 yorum:

Damlamira dedi ki...

Süpersin hatun İzmir de olsa keşke diyordum bende=)

Adsız dedi ki...

Canım ben 3 gün önce tesadüfen Rodos'ta yaptırdım. Gezmekten bitmiş ayaklarımız bayram etti. Pamuk gibi olup çıktık:)

sevgiler
Yağmur

htpp://yagmuryucel.blogspot.com

TURAN dedi ki...

BENDE sizin bu guzel anlatiminizdan dolayi size cok tesekkur ederim ,saygilar Dr.Fish Spa Happy Hands & Feet / Balcova , Izmir :)