Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vintage Traditions Volume I

Vintage olan her ürünü ayrı seviyorum çünkü her parçanın anlatmak istediği anılar var. Nereden nasıl geldiğinin hiç bir önemi yok üzerinde ki o eskimişliğin verdiği görüntü dahi hemen kendini fark ettiriyor. Ancak İzmir'de ne yazık ki böyle yerler pek fazla yok genel olarak ev eşyası ve çanta üzerine çalışan bir kaç tasarım butik var. Onlarda sizin beklentilerinizi karşılamıyor. 
Bizde de ailecek giysi geri dönüşümü adı altında yapılan toplantılar olur. Teyzem annem yengem küçüklüğümüzden bu yana kuzenlerimle beni bu şekilde yetiştirmiştir. En büyük kız çocuğu olduğum için bu konuda dezavantajlı ben olsamda büyük aile bireylerinden kalan ilk vintageler benim dolabımın yüzünü görür. Yine böyle bir geleneğin ortasındayken harika parçalar buldum kendime. Bu günün konusu ise el yapımı 40 sene küsür öncesine ait bu kazak. Ne derece vintage denir bilmiyorum ama salaş yarasa kolları ,dar boğazı ve renk değiştiren boncukları ile gömlek üstü süper bir kombin parçasıydı. Sanırım 70'ler bana göre değil ve o yüzden yine en modern tanımıyla hazırladığım romantik,şirin bir stil çıktı ortaya...
 Biliyorum yaz yüzünü gösterdi ama İzmir'in sahip olduğu nisan yağmurları ile biz hala vedalaşmış değiliz...
Sevgiler
S.

5 yorum:

sevda s. dedi ki...

Kazağa bayıldım, sana da ne kadar güzel yakışmış. Kurdeleli saçın ve küpelerinde pek hoş :)

cukulata.alba dedi ki...

ilk fotografı gorunce kazak ıcın ıyyy dedım ama genıs acıda gorunce de ne kadar hosmus dedım.sanırım bır seyı denemeden once ona sans verıp en azından uzerımızde gormelıyız=))

wantthefashion dedi ki...

sevdacım çok teşekkür ederim güzel yorumun için :)


cukulata.alba: kesinlikle! önemli olan her zaman parçanın uyumlu ürünlerle kombinlenmesi (^_^)

Unknown dedi ki...

cook cici olmus! etegi cok sevdim, ben hiç güzel etek bulamıyorum! gördüğüm en güzel etekleri sen de görüyorum son on dakikadır! bu arada mısıra gitmek istedigini okudum, ilginç buldugun için mi yoksa antik mısırı sevdiğin için mi? yani romanları falan okuyor musun? Christian jacq? paul Doherty? wilbur smith?

wantthefashion dedi ki...

seymacım teşekkür ederim... kuzenim gitti çok övdü mitoloji ve mısır tarihine ilgimde var... almadığım ansiklopedi kalmadı diyebilirim. Mısırın çözülememiş gizemleride ilgi alanıma girdiği için gitmeyi çok istiyorum :)