Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SEZON RUHUNA GENEL BİR BAKIŞ...

Aslında anlatılmak istenen çok geniş bir konu var ve stil sahibi olmak isteyen herkese bunu özümsettirecek düşünceler öz ve net olmalı.

Bolca çizgiyle giriş yaptığımız bu sezonda çizgiyi aşıyoruz. Louis Vuitton ve Marni'nin de öncülüğünü yaptığı dama desenleri ile geometrik görüntüye olan açlığımızın farkına vardık. Siyah-beyaz'in basic adı altında kullanıldığı tekstil sektöründe monokrom kombinlerin yeniden moda olması sizce de biraz ironik değil mi? Renklerden bu derece mi sıkıldık derken aslında biraz da geçmişi özlediğimizi fark ediyoruz. A tarzı etek ve elbiseler,Daha çok retro kıyafetlerde zarafeti öne çıkaran puantiye, hafif iken ağırlaşmaya başlayan volümlerin hepsi monokrom ile buluşuyor.

Baharın gelişiyle etkilenen tasarımcılar podyumları çiçeklendirdikten sonra neonların akınına uğradık. Bu ilginç ve fütüristik trend ya tasarımcıların parçalarında baştan aşağı kendini gösteriyor ya da baskıların, desenlerin, işlemelerin arasında kaybolup gidiyordu fakat bu sezon sade neon parçalarını birkaç sezondur gözde olan iri takımlarımız ile kombinlemeye devam edeceğiz. Kaliforniya’nın iyimser hayat tarzını benimseyin. Floral,canlı ve dinamik bir görüntü için pastel tonlarını bir kenara bırakın ve seçiminizi neonlardan yana kullanın.
Moda güçtür, güçlü bir kadın iseniz androjen bir stil elbette ruhunuzda yer alıyordur. Pantolon ve ceketi aynı renkte kullanmak için önünüzde uzun bir yıl var.Feminenliği konuşturmak isteyenler için kırmızı ve siyah önerilesi renkler.Feminen detaylardan biri daha inceldiği yerden koptu nasıl mı? ince peplumlardan söz ediyorum. Hiçbirimiz aslında onu sevmedik çünkü yeterince dikkat çekici kalınlıkta değildiler. Şimdi ise tam zamanı  volanlar  ve kalın peplumlar sezonun ruhunda dişiliği öne çıkarmak için savaşıyor.
Geleceği içeren filmlerde hep komik bulduğumuz fakat zamanı gelince giymek zorunda kalacağımızı düşündüren hologram desenlerden hep korktuk. Burberry'nin hologramı güçlendirerek hazırladığı koleksiyon ise yüreklerimize su serpti ve...
Nihayet kadının FENDİ erkeği yendi,transparan detayları kullanan Fendi cüretkarlığı ile kalplerde taht kurdu. Deri ile bu kadar uyumlu olabileceğini kim düşünürdü ki; Fendi,Wanda, Valentino, Yves saint laurent!
2013 trendlerini tüm kadınlar sevdi, sezonun ruhunu yaşamak isteyen her stil için ipuçları  öz ve net! Bende bu ruhu yaşamaya çoktan hazırım.Sizde hazırsanız 2013-14 sezon ruhunu çoktan kapmışsınız.

Sevgiler,
S.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

hmm şu transparan olayını sevdim sanırım. Çantada kullanılsa iyi olur gibime geldi. Varmı satan birileri tanıosan yaz olurmu? dasdadahahahhaha :D

akdeniz dedi ki...

süper
http://zoomlabakalim.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş sedefçim! xoxo
merveye koptum:)))

PageAndLeaf dedi ki...

Hem neon hem transparan hem de 90ların hiç mi hiç özlemediğim aşırı sivri burunlu stilettolarıyla S/S 2013 beni kaybetti, ne yalan söyleyeyim. Ama monokromdan yana çok mutluyum :)