Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yurtdışından Online Alışveriş'de Vergi

Evet biz moda düşkünleri nerde kaliteli, nerde göz alıcı, nerde bulunmaz hint kumaşı varsa onu istiyoruz. Çünkü biz bayanlar en iyiyi hakediyoruz.Kulaktan dolma yada paypal'ın hala ne oldugunu bilmeden yurtdışındaki online sitelerden alışveriş yapan arkadaşlarımız var. Özellikle kozmetik ürünlerinde inanılmaz bir yükseliş var. Çünkü hepimiz cildimizi önemsiyoruz.Peki nedir bu kısıtlama?
-Konuyla ilgili Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın açıklaması:”Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi tamamen yasaklanmıştır. Bunun dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 ayda en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bir sınırlama getirilmiştir.Ayrıca, yüksek kıymetli siparişlerin muafiyet kapsamına sokulmak amacıyla bölünerek getirilmesinin önüne geçilmesini teminen, aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen ve aynı konşimento muhteviyatı gönderilerin bir bütün sayılması ve tamamının kıymetinin birlikte dikkate alınması uygulaması başlatılmıştır.”-
Yani devlet bakanı bundan sonra yurt dışından yapacağımız kozmetik alışverişlerinde vergi ödemek durumunda olacağımızı ifade ediyor. Bunun adına da e-ticareti kontrol altına almak diyorlar.İsim veremediğim birçok türk online sitesi ise hala dubai'den gelen ürünleri satmaya devam ediyor. O yüzden ya bu yollara başvurmak zorunda kalıyoruz ya da sephora ve tekinacar gibi magazalarda paramıza kıyıyoruz. Kısacası ucuza kaliteyi elde etmek sanıldıgı kadar kolay değil. Önceden 150 Euro'nun altında olan kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdaları gümrük vergisinden muaf tutuluyordu, yeni düzenlemede bu ürünlere 150 Euro'nun altında olsa bile vergi uygulanacak.Ancak biz alışverişkolikler buna da çözüm bulmadık değil. Eğer göndericiyle iletişime geçme şansınız varsa yollanan paket üzerine vergi yemeyen ürünlerin içeriği yazılabiliyor. Şimdilerde birçok kişi bunu yapıyor. Haklı olarak firmada müşterisini kaybetmemek için bu yola başvuruyor. Hatta bunu teklif edenler bile varmış. Hoş daha bana denk gelmedi. 
Kaliteli alışverişler...
S.



Hiç yorum yok: